top of page
Search
  • Mural Greece

Κι από Σεπτέμβρη… ανανέωση!

Updated: Oct 4, 2022

Με χρωματικούς τόνους εμπνευσμένους από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους!


Μπορεί το μυαλό μας να ταξιδεύει όπως και το δικό σας σε παραλίες, cocktails και ταβερνάκια, όμως ανυπομονούμε -σε κατάσταση έκστασης!- για την νέα σεζόν που θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη, και σκεφτήκαμε να δούμε μαζί σας κάποιες hot χρωματικές προτάσεις για το Φθινόπωρο του 2021, οι οποίες θα φέρουν ανανέωση στο χώρο και τη διάθεσή μας!


Παρακάτω θα δούμε προτάσεις -αλιευμένες από το web- σε χρώματα πολύτιμων λίθων! Και ναι, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά απ' ότι ακούγονται!


Έντονα χρώματα που απογειώνουν την minimal διακόσμηση, μεταμορφώνουν ένα χώρο άμεσα και συνδυάζονται ιδανικά με μοντέρνα & minimal επίπλωση, και rustique & boho στυλ εξίσου!


1. SAPPHIRE BLUE - ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


Ο πολύτιμος λίθος των βασιλιάδων!
Ζαφείρι: Ο πολύτιμος λίθος των βασιλιάδων!

Το βαθύ μπλε χρώμα του ζαφειριού (πέτρας του Σεπτεμβρίου και της σοφίας), που σχετίζεται με την γαλήνη, την αρμονία και την ισορροπία, δημιουργεί μια χρωματική απόλαυση ηρεμίας και καλαισθησίας.


Προτιμήστε το μπλε σκούρο στο χώρο σας, και δώστε ένα αέρα αριστοκρατικό, ιδανικό για περισυλλογή και χαλάρωση.


Συνδυάζεται ιδανικά με το καφέ και το γκρι, με γήινες, ζεστές αποχρώσεις, αλλά και με λευκούς τόνους, καθώς και με ξύλινα και μπρούτζινα διακοσμητικά στοιχεία.2. CITRINE YELLOW - ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ ΚΙΤΡΙΝΗ


Κιτρίνης, η ημιπολύτιμη πέτρα του Νοεμβρίου, της τύχης και της ευμάρειας, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Σε κίτρινο χρώμα, που φημίζεται για την νεανικότητα και την ζωντάνια του και είναι must τα τελευταία χρόνια, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στα ρούχα και αξεσουάρ.


Ένα χρώμα που συναντάμε αρκετά συχνά πλέον, και ομολογουμένως μας φτιάχνει τη διάθεση. Αυξάνει την ενέργεια μας και αποτελεί φοβερό φόντο για φυτά και boho διακόσμηση.


Σε πιο απαλούς τόνους το κίτρινο έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και συνδυάζεται με μια πληθώρα χρωμάτων και αποχρώσεών τους, όπως το γκρι, το λευκό και το πράσινο.

Fun fact: Το κίτρινο αντιπροσωπεύει το καλοκαίρι και λέγεται πως βοηθάει τη μνήμη μας. Άρα με έναν κίτρινο τοίχο και μια καλή μνήμη, το καλοκαίρι δεν θα ξεθωριάσει στο μυαλό μας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου (και ταιριάζει και με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, και με Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια - too soon να μιλάμε για Christmas;)!!


3. EMERALD GREEN - ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΠΡΑΣΙΝΟ


Σμαραγδένιος τοίχος με boho διακόσμηση
Σμαραγδένιος τοίχος με boho διακόσμηση

Το σμαράγδι, πέτρα του Μαΐου, πολύτιμος λίθος με χαρακτηριστικό, πλούσιο και απολαυστικό πράσινο χρώμα, είναι μια ονειρεμένη επιλογή για παραμυθένια ατμόσφαιρα. Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας, της νιότης και της αναγέννησης, άρρηκτα συνδεδεμένο με την φύση και την χαλάρωση, θεραπευτικό και αναζωογονητικό, είναι μια επιλογή που δύσκολα θα απογοητεύσει όποιους την κάνουν.


Σμαραγδί κουζίνα

Το πράσινο χρώμα λειτουργεί ως ρυθμιστικός παράγοντας του στρες και δεν έχει σχεδόν καμία αρνητική ιδιότητα ως χρώμα, ακόμη κι αν συνυπάρχουν πολλά πράσινα στοιχεία μαζί!

Σμαραγδί τοίχος με ροζ καναπέ
Σμαραγδί εσωτερικός χώρος με λιλά καναπέ

4. AMETHYST PURPLE - ΤΟ ΜΩΒ ΤΟΥ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ


Το υπέροχο μωβ καθιστικό της Μόνικα από την αγαπημένη μας σειρά Friends
Το υπέροχο μωβ καθιστικό της Μόνικα από την αγαπημένη μας σειρά Friends

Μωβ: Το χρώμα του αμέθυστου, ημιπολύτιμου αγαπημένου μωβ λίθου, πνευματικού ορυκτού και πέτρα του Φεβρουαρίου. Το μωβ εκφράζει πνευματικότητα, αποπνέει αύρα μυστηρίου και συμβολίζει την ηθική, την αυτοθυσία και την ηρεμία.Σύμφωνα με μια από τις μυθολογικές εκδοχές που αφορούν τον αμέθυστο, η θεά Ρέα δώρισε στον Διόνυσο τον λίθο για να διατηρεί τη νηφαλιότητά του!


Το μωβ είτε σε έντονες αποχρώσεις, είτε στις παστέλ εκδοχές του, είναι ένα χρώμα που δεν περνά απαρατήρητο. Άλλωστε, για αυτό το επέλεξαν και οι συντελεστές της αγαπημένης μας σειράς Friends: ώστε, όταν πετυχαίνει κανείς το χαρακτηριστικό μωβ τοίχο στην τηλεόραση να καταλαβαίνει πως είναι τα φιλαράκια και να μην αλλάζει κανάλι! Ήταν το χρώμα "ταυτότητα" της σειράς, και μπορεί να γίνει και η δική σας!5. RUBY RED - ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΙΟΥ


Και κλείνουμε με το πετράδι του Ιουλίου, το ρουμπίνι, το βασιλιά των πολύτιμων λίθων. Κόκκινο βαθύ, έντονο, της δύναμης και της αριστοκρατίας! Χρώμα της δράσης, του έρωτα, της επαναστατικότητας και του πάθους. Ίσως είναι το πρώτο χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό γενικά όταν μιλάμε για χρώματα! Δεν είναι τυχαίο πως εταιρείες κολοσσοί το χρησιμοποιούν στο brand τους.

Κόκκινο boho εσωτερικό με φυτά
Κόκκινο boho εσωτερικό με φυτά
Κόκκινο "κρυφό" δωμάτιο
Κόκκινο "κρυφό" δωμάτιο

Κόκκινο: Ένα δύσκολο χρώμα για εσωτερικούς χώρους, αν και τόσο αγαπημένο. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί έξυπνα και με φειδώ. Μπορεί να γίνει κουραστικό, να ανεβάσει τους τόνους και δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα στην χαλάρωση (στις πιο ζωντανές και έντονες αποχρώσεις του)! Εξυπηρετεί πολύ αποτελεσματικά όμως στην ενέργεια, διεγείρει την δράση και εμπνέει δημιουργικότητα και ζωντάνια. Ιδανικό χρώμα για χωλ, κουζίνες και μπάνια. Είναι μια πολύ αγαπημένη χρωματική επιλογή για rustique εσωτερικά και κρυφά δωμάτια και περάσματα.


Το έντονο κόκκινο του πετραδιού, είναι ένα χρώμα που υποδηλώνει status και ένταση. Επίσης είναι ιδανικό για χώρους στους οποίους γυμνάζεστε, καθώς αυξάνει την επιθυμία για άσκηση και βοηθά στην επίτευξη στόχων.
Αυτά με τα πετράδια! Εάν βάζαμε και το πορτοκαλί, θα είχαμε συμπληρώσει και τα 6 infinity stones της Marvel! Ίσως σε ένα άλλο post αντλήσουμε έμπνευση από την nerd πλευρά μας!


Ως τότε, καλή συνέχεια στις βουτιές, κάντε λίγες και για μας και τα λέμε σύντομα! Stay tuned!


Άννα

97 views
bottom of page